Otvorenje izložbe Pjesma stvorova Ivane Ćepulić

1. listopada 2015. na prvi dan trodnevnice pred blagdan sv. Franje u našem zagrebačkom samostanu Svetoga Duha otvorena je izložba radova Ivane Ćepulić “Pjesma stvorova”.

Ivana Ćepulić je akademska slikarica iz Zagreba, koje je zaželjela pokloniti svoja djela Samostanu Svetoga Duha. Radi se o 10 slika ulja na platnu (80x100cm) nadahnutih spjevom Pjesme stvorova sv. Franje.

Potaknuti gestom Iavne Ćepulić, a potom i traženjem adekvatnog prostora za izlaganje, obnovljena je kapelica Svetoga Križa, koja se nalazi unutar crkve sv. Antuna Padovanskoga.

Kapelica Svetoga Križa će između ostaloga postati prostor u kojem će s vremena na vrijeme održavati prigodne izložbe isključivo sakralnog karaktera. Osim što će umjetnici imati priliku izložiti svoja umjetnička djela, ovaj naš crkveni prostor ostat će molitveni, a postat će meditativni prostor Svetoduškog samostana i crkve sv. Antuna.

Na otvaranju se okupio lijepi broj posjetitelja, naše braće i prijatelja slikarice i donatorice Ivane Ćepulić. Program je vodio fra Josip Ivanović, a na otvaranju su govorili Stanko Špoljarić, prof., Maja Juras, povjesničarka umjetnosti, koje je osmislila likovni postav, te fra Tomislav Glavnik, gvardijan, koji je otvorio izložbu. Glazbene dijelove iz opusa Anđelka Klobučara “Pjesma stvorova”, prezentirao je i izveo na orguljama doc. uni. Pavao Mašić.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV