Međunarodni susret mladih “Giovani verso Assisi”

Giovani verso Assisi

02. – 09. kolovoza 2015

“NADA JE MLADA”

Međunarodni susret mladih „Giovani verso Assisi“ ove godine odvija se od 2. do 9. kolovoza u Asizu, kolijevci franjevaštva i gradu svetoga Franje. Geslo ovogodišnjeg susreta glasi: „nada je mlada“.

To je događaj u trajanju od osam dana koji će se održati dijelom u Asizu a dijelom u Rimu. To će biti prije svega susret molitve, dijeljenja, služenja siromašnima, evangelizacije na ulici, glazbe, zabave i stjecanja novih prijateljstava.

Mjesto je to gdje se okupljaju mladi iz različitih zemalja svijeta kako bi otkrili i doživjeli gdje se nalazi radost evanđelja Isusa Krista. Mjesto je to susreta različitih kultura koje sa sobom donose mladi i dijele sa svim sudionicima susreta. To je događaj koji postaje „Crkva u malom“ jer se susreću mladi vjernici iz cijeloga svijeta svjedočeći pritom svoju vjeru i vjeru svoga naroda.

Mladi koji se okupljaju u Assizu na ovom međunarodnom susretu, okupljeni su oko franjevaca konventualaca koji vrše svoju misionarsku i navjestiteljsku službu u mnogim zemljama diljem svijeta. Predvođeni upravo franjevcima konventualcima, prenose poruku mira i ljubavi koju je prenosio i sam sv. Franjo. Susretom u Asizu žele doživjeti barem djelić onoga što je doživio sv. Franjo kako bi spoznali što je i tko je prava i istinska Vrijednost – Isus Krist.

Pozvani su svi mladi između 18 i 30 godina života kako bi doživjeli nezaboravna iskustva i produbili svoju vjeru po primjeru svetoga Franje!

Kontakt osoba:
fra Josip Petonjić
e-mail: josip.petonjic@gmail.com
tel: 01/3771-888

Web poveznice:
https://www.facebook.com/GVAssisinternational
https://www.youtube.com/watch?v=kwPwLTs-ze4
http://giovaniversoassisi.blogspot.it/

GVA

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV