Đakonsko ređenje u zagrebačkoj katedrali

U subotu, 25. listopada u 10 sati u zagrebačkoj katedrali nadbiskup Josip Bozanić je, u zajedništvu s drugim biskupima, redovničkim poglavarima i svećenicima, te brojnim Božjim narodom, predslavio svečano euharistijsko slavlje, tijekom kojeg su bila zaređena dvanaestorica đakona, četiri dijecezanska i osam redovničkih kandidata. Za našu Provinciju red đakonata primila su dvojica kandidata: fra Stjepan Brčina i fra Filip Pušić.

Fra Stjepan Brčina je rođen 14. veljače 1981., u Drijenči (Bosna i Hercegovina) i dolazi iz župe sv. Antuna Padovanskog – Drijenča, Vrhbosanska nadbiskupija. Svečane zavjete u Redu franjevaca konventualaca je položio 4. listopada 2013. godine. Svoju đakonsku godinu fra Stjepan će provesti u Rimu.

Fra Filip Pušić je rođen 25. studenoga 1989. u Zagrebu. i dolazi iz župe Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu. U Redu franjevaca konventualaca položio je svečane zavjete 4. listopada 2013. godine. Đakonsko-pastoralnu godinu provest će u župi sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu.

Nakon euharistijskoga slavlja u dvorani sv. Franje u samostana Svetoga Duha održan je i prigodan ručak uz bratsko druženje s članovima obitelji i gostima naših ređenika, fra Stjepana i fra Filipa.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV