Svećeničko ređenje fra Vladimira Vidovića

Na blagdan Pohoda Blažene Djevice Marije, 31.svibnja 2014. u župi svete Ane u Slakovcima kraj Vinkovaca, pod svetom misom koju je predslavio mons. Đuro Hranić, biskup đakovačko – osječki, dosadašnji đakon fra Vladimir Vidović, OFMConv, zaređen je za svećenika. U svojoj homiliji mons. dr. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup, ohrabrio je ređenika naglasivši „ da se nikada tijekom čitavog svojeg svećeničkog života ne boji svjedočiti Krista“ zaželjevši mu „da se što više suobliči Kristu, pošto će sada svakodnevno slaviti svetu Misu.“

Fra Vladimir Vidović je rođen 28. srpnja 1982. od oca Ante i majke Smilje, kao prvo od četvero djece. U postulaturu Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca primljen je 2007. godine. Iste godine upisao je Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu. Nakon godine postulature ulazi u novicijat u samostan svetoga Frane na Cresu. Po završetku godine kušnje fra Vladimir daje svoje prve redovničke zavjete te nastavlja studij na KBF-u u Zagrebu na kojem 2013. godine diplomira. 6. listopada 2013. fra Vladimir je zaređen za đakona u zagrebačkoj Prvostolnici po rukama kardinala Josipa Bozanića.

Zahvaljujemo Gospodinu Dobrom pastiru za još jednog svećenika kojeg je darovao našoj Provinciji svetoga Jeronima franjevaca konventualaca, ali i cijeloj Crkvi i narodu Božjem.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV