Susret bogoslova Hrvatske i Slovenske provincije

U subotu, 12. listopada, održao se tradicionalni susret bogoslova slovenske i hrvatske provincije. Na susretu sudjelovala su oba provincijala, fra Milan Kos i fra Ljudevit Maračić, magistri bogoslova, fra Danilo Holc i fra Josip Blažević, te trojica slovenskih i šestorica hrvatskih bogoslova.
Susret je započeo je u 7.30 u srednjovjekovnom dvorcu Trakošćan, a nastavio se u Krapini na nalazištu pračovjeka „Hušnjakovo“. Uslijedio je ručak, a zatim posjet dvorcu Veliki Tabor. Posljednja točka susreta bio je posjet Novom Marofu gdje su bogoslovi imali priliku čuti o povijesti župe i samostana te o udruzi Vojske Bezgrešne. U Novom Marofu održalo se i misno slavlje koje je predslavio fra Ljudevit Maračić, koji je u propovijedi izrazio zahvalnost slovenskoj subraći te govorio o sreći srca koju potiče susret osoba, a koji se najbolje izražen u susretu s euharistijskim Isusom.
Nakon misnog slavlja, za vrijeme večere, bogoslovi su razmijenili prigodne košare slovenskih, odnosno hrvatskih, proizvoda.

fra Robert M. Janđel

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV