Đakonsko ređenje

U subotu, dana 6. listopada. 2013., u zagrebačkoj prvostolnici služba đakonata podijeljena je dvanaestorici mladića među kojima je bio i fra Vladimir Vidović iz Vinkovaca, član Hrvatske provincije svetoga Jeronima franjevaca konventualaca.

Svečano euharistijsko slavlje i samo ređenje predslavio je uzoriti kardinal Josip Bozanić a u koncelebraciji euharistijskog slavlja bili su i zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski, provincijali, dijecezanski i redovnički odgojitelji, župnici rodnih župa ređenika te još stotinjak svećenika. Uz prigodnu homiliju koju je izrekao, kardinal je istaknuo kako današnje ređenje slavimo u Godini vjere i možemo ga razumjeti samo u vjeri. I danas nam odzvanjaju riječi Apostolskog pisma pape Benedikta XVI. kojim je proglasio Godinu vjere: „Vrata vjere (usp. Dj 14,27) koja vode u život zajedništva s Bogom u njegovoj Crkvi uvijek su nam otvorena. Preko njihova praga može se prijeći kada je Božja riječ naviještena, a srce dopusti da ga oblikuje milost koja preobražava“ (Porta fidei, 1).

Nakon euharistijskoga slavlja u blagovaonici samostana Svetoga Duha održan je i prigodan ručak uz bratsko druženje s članovima obitelji fra Vladimira Vidovića.

Fra Vladimiru, želimo Božji blagoslov i zagovor Blažene Djevice Marije.

fra Vjekoslav Maksimilijan Džijan

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV