Dan Provincije

SVETI JERONIM, 30. RUJNA:

D A N    P R O V I N C I J E

     Na blagdan sv. Jeronima, crkvenog naučitelja, (i) naša Hrvatska provincija franjevaca konventualaca slavi svojeg nebeskog zaštitnika. Od 1398., kad je službeno preimenovana naša Provincija, sv. Jeronim je njezin nebeski zagovornik. Njegov blagdan prigoda je svim članovima Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca da se zajedno raduju i mole za dobrobit cjelokupnoga provincijskog bratstva i ujedno se spomenu slavne (pa i one manje slavne) prošlosti koja pod zaštitom sv. Jeronima traje već preko šest stoljeća.

     Naša čestitka upućena je svoj braći, i onoj u domovini, gdje izvršavaju svoje dužnosti i obveze, te tako svjedoče neprekinutost franjevačke karizme, i onoj širom svijeta, gdje u mnogostrukosti dužnosti i djelatnosti služe Redu i Narodu – svima nam blagdan bio sretan i blagoslovljen, a po zagovoru sv. Jeronima Gospodin nam svima dao svoj mir!

Fra LJUDEVIT MARAČIĆ
Provincijalni ministar

 

            PROGRAM PROSLAVE

     Središnja proslava Dana Provincije, ovog puta, održava se pri zagrebačkom samostanu svetog Duha, na blagdan sv. Jeronima, u ponedjeljak, 30. rujna popodne i navečer. Program počinje u samostanskoj kapitularnoj dvorani, u 16,00 sati, kako slijedi:

–          Pozdrav Provincijskog ministra (fra Ljudevit Maračić);

–          Prigodno predavanje o Godini vjere (fra Ivan Karlić);

–          Predstavljanje novijih smjernica i dokumenata važnih za formaciju Frame,
           (fra Ivan Penava);

–          Predstavljanje i upoznavanje trojice neoprofesa;

     Nakon pauze, u 18,30 slijedi liturgijsko slavlje u crkvi sv. Antuna; najprije pjevana Večernja u čast sv. Jeronima, potom euharistijsko slavlje i prigodna homilija Provincijalnog ministra. Po svršetku liturgijskog slavlja, u samostanskoj blagovaonici bratska večera i prigodno druženje.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV