Antunovo u Zagrebu

Povorke hodočasnika slijevale su se tijekom cijeloga dana u Svečevo svetište na našem zagrebačkom svetoduškom brijegu. Uobičajeni raspored svetih misa, svakih pola sata, od prve u 06.00 sati do zadnje koja je slavljena u 21.00 sat, kao i blagoslov djece i ljiljana, ispunio je blagdanski molitveno-liturgijski program. Tridesetak svećenika izmjenjivalo se tijekom cijeloga dana za ispovijedanje. Središnje slavlje u 19.00 sati predslavio je nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.
Prekrasan sunčani dan pridonio je lijepom ugođaju te je privukao golemo mnoštvo vjernika i hodočasnika sa svih strana grada Zagreba i okolice. Vjernici koji nisu mogli ući u crkvu prijenos svetih misa su mogli pratiti na velikom video-zidu koji je bio postavljen na prostoru ispred crkve.
Primijetno je puno više vjernika sudjelovalo i u trodnevnoj pripravi pred Svečev blagdan tako da je crkva kroz sva tri dana bila ispunjena. Sve većoj popularnosti sv. Antuna u Zagrebu jako pridonosi lijepo izrađeni relikvijar koji je blagoslovljen i postavljen pred dvije godine, a koji se kroz godinu čuva u kapelici Svetoga Križa te se samo u utorke pred blagdan i na sam Svečev blagdan iznosi na štovanje vjernicima.

 


Galerija

 

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV