Proslava blagdana sv. Josipa Radnika u Sisku

0003

Sisačka župa sv. Josipa Radnika svečano je u srijedu 1. svibnja proslavila blagdan svog zaštitnika. Središnje misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s vikarom Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca fra Josipom Blaževićem, domaćim župnikom fra Nikolom Juretom i brojnim svećenicima sisačkog kraja.

U homiliji biskup je podsjetio kako je 1955. godine papa Pio XII. uveo blagdan sv. Josipa Radnika odredivši da se taj blagdan slavi 1. svibnja, na dan „koji je svijet rada izabrao kao svoj praznik. „Uvođenjem blagdana sv. Josipa Radnika Crkva je željela upozoriti na onu božansku odrednicu koja kršćanskog radnika uzdiže i usavršuje. On radeći ‘pridonosi povijesnom ostvarenju Božje zamislili“, dodao je biskup.

U nastavku biskup je istaknuo kako je Isus upravo onaj koji može uzdići sve naše zemaljsko postojanje i sav naš život i rad na jedan viši stupanj, dati nam jedan viši smisao i pomoći nam da se ne zatvorimo u ovozemaljsko, već da steknemo za sve što jesmo, radimo i imamo – božansko obilježje

Nakon svete mise proslava je nastavljena uz koncert Hrvatskog gajdaškog orkestara, a blagdanu je prethodila trodnevna priprava koju su predvodili upravitelj župe Odra Sisačka, vlč. Mladen Vuk i domaći sin fra Tomislav Glavnik, župnik iz Molva.

 


Galerija

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV