Susret redovničkih sjemeništaraca 2013.

Susret se održao na otoku Čiovu, u samostanu i crkvi Svetog Križa pokraj istoimenog hotela u kojem smo odsjeli od 12. do 14. travnja 2013. Uz naše sjemenište, provincije svetog Jeronima franjevaca konventualaca, na susretu su sudjelovali sjemeništarci provincije Bosne Srebrene, svetog Ćirila i Metoda, karmelske provincije, provincije franjevaca trećoredaca te dominikanske provincije koja je ove godine imala ulogu domaćina.

Na Čiovo smo stigli u petak oko 18 sati, ugodno smo se smjestili nakon čega smo pošli na večeru koja je bila u 19 sati. U crkvi sv. Križa uvodnu je riječ održao domaćin, o. Petar Galić, a nakon toga su se predstavila sjemeništa. uslijedila je molitva večernje te zatim počinak.

Naš sljedeći dan započeo je buđenjem u sedam sati i molitvom u pola osam. Nakon doručka o. Damir Šokić nam je održao predavanje nakon čega je uslijedilo razgledavanje Trogira gdje smo obišli samostan i crkvu bl. Augustina Kažotića što nam ga je predstavio o. Veselko Begić. Nakon toga smo razgledali staru gradsku jezgru i katedralu sv. Lovre koja je ujedno pod UNESCO-vom zaštitom. Zatim smo se vratili kući na ručak nakon kojeg smo hodočastili Gospi od Prizidnice gdje je bila sveta misa. Dan je završio klanjanjem pred Presvetim.

U nedjelju smo nakon doručka imali svetu misu nakon koje smo predstavili naš rad po grupama koji se odvio jučer, nakon predavanja o. Šokića. Poslije fotografiranja pred crkvom završili smo susret sa ručkom nakon kojeg smo se uputili svojim sjemeništima.

 

Petar Krašek, 3.d

 


Galerija

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV