Izvrsno prihvaćen mjuzikl „Život za život“

Zzz

Mjuzikl „Život za život“ čiji je autor poznati talijanski kantautor Daniele Ricci svoju hrvatsku praizvedbu imao je u petak 22. veljače u Dvorani sv. Franje. Nakon toga uslijedilo je još šest izvedbi u istim prostorijama. Publika je mjuzikl prihvatila iznad svih očekivanja, tako da su ulaznice za sve predstave rasprodane u kratko vremena, uključujući i dvije izvedbe u Gradskom kazalištu Komedija. U ovom kazalištu predviđena je svečana premijera u nedjelju 17. ožujka, a nakon toga, 18. ožujka još jedna izvedba. Zbog golemog zanimanja publike, organizator je u ovom korizmenom vremenu dodao još dvije predstave, u četvrtak 21. ožujka, u 18.00 i u 20.00 sati. Tako će u nepunih mjesec dana mjuzikl biti izveden ukupno deset puta.

Tekstove za mjuzikl napisao je Krešimir Tičić, a režirao ga je Richard Simonelli. U Mjuziklu sudjeluje ansambl od četrdesetak pjevača i svirača, okupljenih oko glazbenog sastava Novo svitanje i zbora Kolbe (ad hoc). Glavni pokrovitelj Mjuzikla je Provincija, a organizatori su Nacionalni Centar Vojske Bezgrešne te župe sv. Antuna Padovanskoga i sv. Maksimilijana Kolbea iz Zagreba.

Deset glazbenih tema iz Mjuzikla je snimljeno i na nosaču zvuka, koji je nastajao istovremeno s uvježbavanjem i postavljanjem predstave. Nosač zvuka, kao i sve ostalo što se tiče produkcije Mjuzikla, uređuje časopis Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga.

(Vidi: http://www.veritas.hr/zivot_za_zivot/zivot_za_zivot.htm )

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV