Duhovne vježbe za ministrante

0004

U zagrebačkom samostanu, u prostorijama malog sjemeništa, od 10. do 12. siječnja, su održane sada već tradicionalne duhovne vježbe za ministrante sedmih i osmih razreda. Na susretu je sudjelovalo osam ministranata iz nekoliko naših župa. Iz Vinkovačkog Novoga sela su bili Ivan Frančić, Matej Rimac, Rinaldo Balog i Josip Kalić. Iz župe sv. Antuna iz Zagreba Matej Ramljak, i  Marko Večerin, sa Bijenika Marko Lončar,  i Mihael Bodanec iz Novog Marofa. Program je vodio fra Željko Klarić, provincijski promicatelj za zvanja.

Ministranti su se kroz molitvu, svetu ispovijed i misu te kroz druženje i igru bliže upoznali s duhovnim pozivom i o njemu razmišljali kao o jednom od odgovora koji se čovjeku nudi u osobnom ostvarenju.  Dječaci su u programu imali priliku upoznati život svetog Franje, gledali smo film i o njemu radili skeč stavljen u život jednog mladića iz našeg vremena. Jedna od radionica je bila i napraviti facebook profil sv. Franje koristeći se njegovim životopisom. Svi sretni i zadovoljni su otišli iz sjemeništa puni novih dojmova i sklopljenih novih prijateljstava, žaleći jedino što program ne traje duže.

Zahvaljujem provincijskom velikanu promocije duhovnih zvanja patru Anti Gašpariću, koji je bio prisutan tijekom cijeloga susreta. Govorio je o Vojsci Bezgrešne i o svome velikom uzoru Sv. Maksimilijanu Kolbeu, a još više govorio je svojom jednostavnošću i uzorom svećeničkoga života. Zahvaljujemo i bogoslovima koji su sudjelovali u programu.

  


Galerija

 

{gallery}vijesti/duhovne_vjezbe_ministranata_2013{/gallery}

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV