Božićne želje

Bozic_2012

Kao prorok Izaija, tako i mi poželimo da (Sin Božji) „razdre nebesa“ (Iz 63, 19) da, vidljiva u tijelu, možemo promatrati onoga koji je nevidljiv. Neka se razdru nebesa, neka siđe Riječ i neka se rasprši oholost moćnika ovoga svijeta pred njegovim čovještvom. Tko bi još bio tako ohol, tako obijestan i pun sebe, kad bi duboko razmatrao o poniznosti Veličanstva, o Moći koja je postala slaba, o Mudrosti koja tepa? (Sveti Antun Padovanski)

 

Ovim mislima sv. Antuna Padovanskoga, iz njegove propovijedi na Božić, pridružujem se svima koji si ovih dana razmjenjuju želje i čestitke. I ove godine dolazi Božić, dolazi da ga udomimo u svojim srcima, u našim obiteljima i u našim redovničkim zajednicama. Osobito nas želi obdariti svojim darovima mira i radosti te rasvijetliti svojim duhom mudrosti i razbora u ovim nemirnim vremenima neizvjesnosti, proturječja, nezaposlenosti i razočaranja. „Mudrost koja tepa“ ili čak šuti, poručuje nam vrijednost malenosti.

To iskreno želim sebi i svoj braći provincijskog bratstva i u tom smislu bio nam Božić sretan, čestit, berićetan i blagoslovljen –

Fra Ljudevit Maračić

Provincijalni ministar

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV