Fra Željko Klarić zaređen za svećenika

0008

U subotu, 16. lipnja 2011., u zagrebačkoj prvostolnici, zagrebački nadbiskup Josip kardinal Bozanić, u zajedništvu zagrebačkih pomoćnih biskupa mons. Valentina Pozaića, mons. Ivana Šaška i mons. Mije Gorskoga, te velikoga broja svećenika, podijelio je četrnaestorici mladića red prezbiterata, među kojima je i fra Željko Klarić, član naše redovničke zajednice.

Kako Crkva slavi spomendan Bezgrešnoga Srca Marijina, obraćajući se okupljenim vjernicima i ređenicima, a govoreći o važnosti Marije, Majke Isusove, u životu svećenika, kardinal Bozanić je rekao: „Blizina između Marije i svećenika prepoznaje se u svećeničkom poslanju. Kao Marija i svećenici su pozvani donositi Isusa u svijet. Ta se blizina prepoznaje i u trenutku samog ređenja koje nas posebno povezuje s Marijinim stavom u času Navještenja. I vi ste, dragi ređenici, malo prije, kad ste bili po imenu prozvani, poput Marije odgovorili: Evo me! I Isus je, ulazeći u svijet, rekao: Evo dolazim vršiti, Bože, volju tvoju (Heb 10,7).“ 

Liturgijsko slavlje uzveličao je zbor pod ravnanjem maestra Miroslava Martinjaka. 

Nakon euharistijskoga slavlja, u samostanskoj blagovaonici samostana Sveti Duh održan je i svečani ručak i bratsko druženje s članovima obitelji fra Željka. 

Tu es sacerdos in aeternum!

Dragom fra Željku od srca najiskrenije čestitke i neka ga prati Božji blagoslov.


Galerija

 

{gallery}vijesti/Klaric{/gallery}

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV