Uručenje diploma polaznicima đakonske pastoralne godine 2011./12.

0010

U ponedjeljak 28. svibnja u dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskoga pastoralnoga instituta u Zagrebu upriličena je svečana podjela diploma polaznicima Đakonske pastoralne godine 2011./12., među kojima je i fra Željko Klarić, naš redovnički subrat.

Program je započeo u 18 sati glazbenim uvodom Okteta bogoslova Nadbiskupijskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu. Uslijedila su četiri kraća razmišljanja u pogledu na ovogodišnju Đakonsku pastoralnu godinu. Dr. Tomislav Markić, voditelj ĐPG-e, govorio je o programu godine koji su polaznici pohađali u NPS-u, zatim o posjetima župama te o duhovno-studijskom putovanju u Bosnu i Hercegovinu. Rektor Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa mr. Anđelko Košćak o važnosti odgoja u bogoslovijama i ulozi đakona, tj. budućega svećenika u Crkvi. Predavač ĐPG-e mons. dr. Jorge Ramos, govoreći o pozivu svećenika, istaknuo je važnost „vlastitoga posvećenja svećenika koji prvi mora biti svet da bi mogao druge posvećivati“. Zadnji govornik bio je Ivan Miklec, župnik Župe sv. Ane u Loboru i mentor.

Nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić potom je udijelio kandidatima diplome o postignutoj svećeničkoj spremi. Najboljoj šestorici koji su završili s odličnim uspjehom, među kojima je i fra Željko, uručena je poklon knjiga autora Ante Crnčevića i Ivana Šaška Pred liturgijskim slavljem. Uslijedili su pozdravi varaždinskoga biskupa mons. Josipa Mrzljaka i nadbiskupa zagrebačkoga Josipa kardinala Bozanića.

Nakon svečanosti upriličen je svečani domjenak.

Na ovoj svečanosti sudjelovali su fra Ljudevit Maračić, provincijalni ministar, i naši bogoslovi.

Fra Željku Klariću, našem bratu i đakonu, od srca čestitamo na postignutim rezultatima i želimo svako dobro na putu ostvarenja njegova poziva na hvalu i slavu Božju, a na korist Božjem narodu.


Galerija

 

{gallery}vijesti/diplome{/gallery}

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV