Susret redovničkih sjemeništaraca

0013

U organizaciji Hrvatske karmelske provincije svetog oca Josipa od 27. do 29. travnja 2012. u duhovnom centru „Karmel sv. Ilije“ na Buškom Blatu održan je godišnji susret redovničkih sjemeništaraca Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 

Program susreta je nakon okupljanja započeo s večerom u 19 sati u petak 27. travnja 2012. godine. Potom je okupljene pozdravio odgajatelj domaćina karmelićana, a pojedina sjemeništa su se pomoću kompjuterske projekcije predstavila kratkim filmovima, prezentacijama, pa i pokojom pjesmom. 

Subotnje prijepodne je bilo rezervirano za predavanje koje je održao o. Zvonko Martić i za rad po grupama gdje su sjemeništarci iznijeli svoje osvrte na predavanje i svoje dojmove o životu u sjemeništu. Bila je to prilika da se kandidati različitih redovničkih zajednica bolje upoznaju i podijele svoja iskustva. 

Nogometni turnir koji je održan u popodnevnim satima završio je pobjedom redovničkih sjemeništaraca iz franjevačkog sjemeništa u Visokom, ali tek nakon izvođenja jedanaesteraca u kojima su bili bolji o kapucinskih kandidata. Uvečer je bila sveta misa koju je predslavio o. Stjepan Vidak OCD, a nakon večere održana je meditacija i klanjanje u crkvi. 

Na plenumu koji je bio u programu u nedjelju 29. travnja 2012. sjemeništarci su iznijeli svoje zaključke iz rada po grupama, a svetu misu je predslavio o. Vinko Mamić, provincijal OCD. U svojoj propovijedi je povodom blagdana Dobrog pastira koji se slavio taj dan istaknuo starozavjetni primjer hrabrog mladića Davida koji se iako mlad kao dobar pastir borio sa zvijerima kako bi sačuvao život svojih ovaca. Nakon ručka je uslijedio rastanak i polazak svojim kućama. 

Susret je okupio sjemeništarce iz devet redovničkih sjemeništa u kojima živi sveukupno točno sto sjemeništaraca. 

fra Ivan Penava


Galerija

 

{gallery}vijesti/Busko_blato{/gallery}

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV