Generalni ministar čestitao obljetnicu

Ljudevit

Među brojnim čestitkama koje su ovih dana pristigle na adresu Provncije ili uredništva časopisa Veritas – Glasnik sv. Antuna Padovanskoga, svakako je vrijedno istaknuti onu koju je uputio generalni ministar Reda fra Marco Tasca.

Predragi brate Ljudevite,

Gospodin ti dao mir!

Srdačno i bratski pridružujem se radosti drage hrvatske provincije povodom pedesete obljetnice utemeljenja “Veritasa”, čija je zadaća širiti i činiti aktualnim svjedočanstvo franjevaca konventualaca, po uzoru na naše svete zaštitnike, a osobito svetoga Antuna Padovanskoga.

Pedeset godina zaista je lijepa obljetnica: ona – prema uvriježenu računanju vremena –  podrazumijeva dva naraštaja redovnika koji su se, u duhu služenja i samoprijegora, posvetili širenju Riječi Božje te franjevačke i antunovske pobožnosti. Lijep je to plod milosti, velikodušno stavljen  na raspolaganje stvarnosti Crkve u Hrvata!

Želio bih reći nešto o naslovu odabranu za vaš časopis: Veritas. Ta riječ, tako često korištena i zloporabljana, za naše vrijeme ima proročku vrijednost, ako pomislimo kako je odabrana pred toliko godina! Štoviše, kako nas često podsjeća naš sveti otac Benedikt XVI., živimo u razdoblju obilježenu tolikim relativnostima, u kojemu se čini kako postoje tolike “pojedinačne istine”, nauštrb Istine koja je Isus Krist. U takvu teškome i zahtjevnu okružju, i vaš se časopis zalaže kako bi onaj koji je za sebe rekao da je “Put, Istina i Život” zabljesnuo i zasjao u srcu svakoga vjernika.

Neka vam Gospodin obilno uzvrati za to evangelizatorsko djelo i nastavi svojom milošću pratiti sve koji surađuju na  ostvarenju vašega mjesečnika.

Rado koristim ovu prigodu kako bih  tebi i svoj dragoj subraći Provincije zaželio mir i radost Krista Uskrsloga!

Uz bratski pozdrav,

fra Marco Tasca

ministar general

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV