Asiz: susret svih odgajanika Europe

0009

Susret nazvan “Identitet franjevaca konventualaca u Europi: obrazovni izazov za mlade odgajanike” okuplja preko 300 mladih odgajanika našega Reda iz 14 zemalja (Hrvatska, Njemačka, Engleska, Italija, Poljska, Rumunjska, Rusija, Slovačka, Slovenija, Malta, Francuska, Španjolska, Turska i Libanon).

Predviđen je bogati program formacijskih predavanja posvećenih življenju i promišljanju značenja poruke Siromaška u svjetlu naslijeđa Međunarodnoga kapitula na rogožinama. Teme su pritom sljedeće: kontemplacija, siromaštvo, bratstvo, malenost te poslanje, a cilj im je pomoći okupljenim novacima i post-novacima u shvaćanju dara bratskoga zajedništva te međusobnoga dijeljenja i prihvaćanja.

Kustos Svetoga samostana, o. Giuseppe Piemontese, u pozdravnoj je liturgiji mladim fratrima uputio sljedeće riječi: „Mi smo jedna obitelj, koja se sastoji od brojne braće što se vraćaju na obiteljski grob kako bi se obnovili i podsjetili na svoje korijene i izvore. U to ste uključeni i vi, mlada nada Crkve i našega Reda.“ Pozvao ih je nadalje ne samo otvoriti oči, već i proširiti pogled srca, kako bi shvatili značenje poticaja što im svojim naukom uvijek iznova upućuje serafski otac sveti Franjo.

Na ovome susretu iz naše Provincije sudjeluju fra Ljudevit Maračić, provincijalni ministar, fra Josip Blažević, odgojitelj klerika te svi klerici. Susretu će se pridružiti i dvojica naših klerika koji svoju formaciju prolaze u Italiji.

 

Preuzeto sa: www.francescani.net

Galerija


{gallery}/vijesti/Asiz_odgoj{/gallery}

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV