Mladi prema Asizu

0006

U zagrebačkom samostanu Svetoga Duha održan je od 29.1. do 3.2. susret provincijskih povjerenika za pastoral mladih i duhovnih zvanja na kojem je dogovoren program međunarodnog susreta mladih u Asizu u kolovozu 2012.

Na susretu su sudjelovala desetorica braće iz nekoliko naših provincija. Osim organizatora fra Antonella Fanellia i fra Vincenza Esposita koji su bili iz Italije, bili su ovdje i predstavnici provincija iz Španjolske, Njemačke, Austrije, Slovenije, Poljske, Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske, a oca generala fra Marca Tasco zastupao je generalni asistent fra Miljenko Hontić.

Braća su na ovome sastanku razradila i dogovorila program međunarodnog susreta mladih „Giovani verso Assisi“ koji će se održati od 5. do 12. kolovoza 2012. godine u Asizu pod geslom molitve koju je izrekao naš sv. Franjo: „Gospodine, što hoćeš da učinim?“ Želja je generalnog definitorija da se ovim susretom povežu mlađa braća iz raznih provincija i ujedno okupe mladi vjernici koji sudjeluju u životu naših župa.

Spomenuti gosti našeg zagrebačkog samostana odvojili su vrijeme i za upoznavanjem s apostolatima kojima se bave naša braća, posjetili su i sestre klarise u Mikulićima, a jedno popodne su obišli i našu braću u samostanima u Molvama i Novom Marofu.

Već sada pozivamo svu braću naše provincije da zainteresiraju mlade u svojim župama za ovo hodočašće kako bi se na vrijeme mogli pripremiti i da u što veće broju možemo zajedno poći u Asiz.

Fra Ivan Penava

Galerija


{gallery}/vijesti/mladi_prema_asizu{/gallery}

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV