Predstavljena internet stranica naših bogoslova

5

U utorak, 17. siječnja 2012. godine na sastanku gvardijana i uprave Provincije predstavljena je internet stranica naših bogoslova. Stranicu su dizajnirali sami bogoslovi uz tehničku podršku gospodina Nikole Volarića iz Novog Marofa. Program predstavljanja započeo je izvedbom skladbe bogoslova fra Milana Gele Tota pulchra, koju je skladao za vrijeme novicijata, u izvedbi bogoslova fra Josipa Ivanovića.

Web stranica nalazi se na adresi: www.bogoslovi.ofmconv.hr i naziva se Semper minor – to je krilatica koju su bogoslovi uzeli kao geslo svojih web stranica, a zapravo označava bit i poslanje koje bogoslovi žele imati u svijetu, biti uvijek maleni i neznatni, ali svojom prisutnošću svjedočiti ljubav prema Kristu i svakom čovjeku. Cilj i glavni motiv pokretanja vlastitih web stranica, kako su u predstavljanju istaknuli bogoslovi, jest u tome da se žele otvoriti svijetu, da žele iskoristiti sve raspoložive mogućnosti internet prostora koji je pred njima prvenstveno za evangelizaciju i promicanje duhovnih zvanja.

Na internet stranici može se naći mnoštvo zanimljivih članaka koji govore o duhovnom pozivu, posjetitelj se može upoznati s bogoslovima, njihovim poglavarima i prostorom u kojem žive, mole i djeluju. Također se na web stranici nalaze foto i video galerije s različitih događaja i susreta koji obilježavaju život jednog bogoslova. Na web stranici postoje i dvije rubrike koje predstavljaju interaktivnu komunikaciju s čitateljima, to su Molitvena nakana – na kojoj posjetitelji mogu ostaviti svoju molitvenu nakanu, preporuku ili potrebu te će bogoslovi moliti po tim nakanama, a jedanput tjedno će njihov magister slaviti misu po pristiglim nakanama; i Pitaj bogoslova – rubrika u kojoj svaki posjetitelj može postaviti pitanje ili komentar. Predstavljanje je završeno prikazivanjem kratkog promotivnog filma o životu bogoslova na Svetom Duhu.

Galerija


{gallery}/vijesti/bogoslovi_web{/gallery}

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV