Otvorena filatelističko-numizmatička zbirka fra Zvonimira Zlodija

0013

U sklopu susreta gvardijana i uprave Provincije, u srijedu, 17. siječnja svečano je otvorena filatelističko-numizmatička zbirka koja sadrži tri kolekcije koje je fra Zvonko većim dijelom marljivo i neumorno skupljao za vrijeme svojega dugogodišnjeg boravka i djelovanja u Vatikanu.

Provincijal je u uvodnom dijelu blagoslovio prostoriju i tom prigodom u ime Provincije zahvalio fra Zvonku na ovom vrijednom blagu iz svijeta poštanskih maraka, komemorativnih medalja i prigodnih kovanica te novčanica.

Fra Zvonko je u nastavku proslave otvaranja u maniri pravog filatelističko – numizmatičkog znalca podsjetio na pojedine detalje i određene zanimljivosti iz sva tri područja zastupljena u ovoj galeriji. U kolekciji se nalaze sve poštanske marke koje su u svijetu izdane o svetome Franji ili su posvećene franjevačkim temama. U zbirci medalja nalaze se prigodni medaljoni koje je Vatikan izdavao prilikom važnih jubileja rimskih prvosvećenika ili drugih događaja.

Filatelističko-numizmatička zbirka ima veliku vrijednost koju je teško preciznije odrediti i predstavlja pravo bogatstvo u kulturnom blagu Provincije. Vjerujemo kako će ova, uistinu, zanimljiva zbirka privući interes drugih filatelista i numizmatičara te šireg kulturnog kruga.

Galerija


{gallery}/vijesti/numizmatika{/gallery}

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV