Duhovne vježbe ministranata

P1010065

U zagrebačkom samostanu Svetoga Duha ovaj vikend od 13. do 15. siječnja 2012. održane su duhovne vježbe za ministrante. Na susretu je sudjelovalo 11 ministranata iz nekoliko naših samostana. Dječaci su se uz druženje i igru, te kroz molitvu, svetu ispovijed i misu pobliže upoznali s nekim dimenzijama liturgije i značenjem duhovnog poziva.

Duhovna obnova je počela u petak 13. siječnja 2012. s okupljanjem i ručkom, nakon kojeg je bilo upoznavanje s programom, pokorničko bogoslužje i sveta ispovijed. Nakon razgledavanja samostana pogledali su igrani film o sv. Antunu Padovanskom. Navečer je bila kateheza o duhovnom pozivu i svjedočanstvo o njemu.

U subotu 14. siječnja 2012. program je započeo jutarnjom molitvom i doručkom, a potom su se ministranti stvaralački iskazali u nekoliko radionica koje su imale za cilj bolje upoznavanje života sv. Antuna. Prijepodne su se uključili u molitveni program Vojske Bezgrešne koji je redovito vodio fra Ivan Bradarić u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog, a popodne je bilo rezervirano za obilazak i razgledavanje grada. Predvečer je bila kateheza o liturgiji, dok je večer bila ispunjena zabavnim druženjem.

Na nedjeljnoj svetoj misi 15. siječnja 2012. ministranti su sudjelovali kod sestara klarisa u Mikulićima, a potom su obišli i župnu crkvu sv. Maksimilijana Kolbea. Program je završio s ručkom prije kojeg su ministranti upoznati s programom školovanja kojeg imaju srednjoškolci sjemeništarci u Zagrebu.

Zahvaljujemo se braći svetoduškog samostana koji su ugostili ministrante, te posebno bogoslovima koji su sudjelovali u programu, te fra Željku Klariću i fra Josipu Ivanoviću koji su vodili pojedine kateheze.

 

Fra Ivan Penava

Galerija


{gallery}/vijesti/dv_ministranti{/gallery}

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV