Đakonsko ređenje

9

U subotu, 3. studenoga 2011., u zagrebačkoj prvostolnici, zagrebački nadbiskup Josip kardinal Bozanić, zaredio je 13 mladića, među kojima je i fra Željko Klarić, član Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca. Na svečanom euharistijskom slavlju sudjelovali su pomoćni zagrebački biskupi: mons. Valentin Pozaić, mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski; provincijali redovničkih zajednica, među kojima fra Ljudevit Maračić; mnoštvo svećenika i đakona, redovnika i redovnica, redovničkih kandidata i kandidatica.

Obraćajući se okupljenim vjernicima i đakonima, kardinal Bozanić je rekao: „Ova okupljena Crkva u našoj prvostolnici, raduje se vama i s vama zahvaljuje Gospodinu za dar vašega poziva. Đakonski poziv potrebno je gledati u kontekstu cjelokupnoga života. Život je sam po sebi poziv. Nitko od nas nije sam sebe stvorio. Nitko ne može sam sebi dati život. Otac nebeski nas je sve pozvao u postojanje. On je naš Stvoritelj. Ako smo pozvani u život, onda naš život treba biti odgovor Onome koji nas poziva. Đakonsko ređenje je sigurno poseban poziv, koji od kandidata traži da najprije prepozna činjenicu kako je sav njegov život Božji poziv. Taj nezasluženi dar Božjeg poziva trebamo prihvatiti otvorena i zahvalna srca.“

Liturgijsko slavlje uzveličao je zbor pod ravnanjem mo. Miroslava Martinjaka.

Nakon svečanoga euharistijskoga slavlja, u samostanskoj blagovaonici samostana Sveti Duh održan je i svečani ručak i bratsko druženje s članovima obitelji fra Željka.

U petak, 2. studenoga 2011. godine, u crkvi sv. Antuna Padovanskoga održano je mjesečno klanjanje pred Presvetim za nova duhovna zvanja, a ovom prigodom i kao priprava za đakonsko ređenje.

Fra Željko Klarić rođen je u Jajcu (BiH) 1986. godine. U sjemenište franjevaca konventualaca primljen je 2001. godine; svoje prve redovničke zavjete položio je u Cresu 2007. godine. Nakon dvije godine filozofije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, nastavlja svoj studij teologije na Papinskom učilištu sv. Bonaventure „Seraphicum“, gdje je u lipnju 2011. godine i diplomirao. Dana 27. studenoga 2011. godine položio je svečane zavjete.

Fra Željku želimo plodonosan rad na njivi Gospodnjoj!

fra Josip Ivanović, ofmconv.

Galerija


{gallery}/vijesti/klaric{/gallery}

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV