Hod franjevačke mladeži

P7170246_800x600

Kroz Podravinu i Međimurje pa sve do Asiza održan je XVIII. hod franjevačke mladeži Zagrebačkog područnog bratstva. Na hodu su sudjelovali i framaši koji djeluju pri našim samostanima u Novom Marofu, Mađarevu i Zagrebu, a snjima su pješačili i njihovi duhovni asistenti fra Martin Dretvić, fra Igor Horvat i fra Ivan Penava.

Pod geslom “Putevima srca” krenulo se 25. srpnja 2011. iz Koprivnice da bi se svaki dan pješačilo po 20-tak kilometara. Tako smo prošli kroz mjesta Ludbreg, Donja Dubrava, Goričan, Mursko Središće, Štrigova i 31. srpnja 2011. stigli u Čakovec. Svagdje su nas ugostili domaći župnici i njihovi vjernici, a u Čakovcu smo sudjelovali na drugom danu trodnevnice koju je uoči Porcijunkule predslavio fra Zvjezdan Linić.

Sutradan smo se autobusom zaputili u Asiz gdje smo sudjelovali na proslavi svetkovine Kraljice Anđela – Porcijunkule zajedno s nekoliko tisuća mladih iz Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Kroz slijedeća dva dana smo obišli franjevačka svetišta u Asizu, sv. Damjan, Greccio, Carceri i La Vernu te se 5. kolovoza 2011. vratili u Domovinu.

Na hodočašću po franjevačkim svetištima u Italiji su nam se pridružili i framaši iz Splitsko-duborvačkog i Šibensko-zadarskog područja s jednim autobusom, iz Osiječkog bratstva s dva autobusa i iz Bosne i Hercegovine s dva autobusa. Bio je to i prvi Framin hod Frame u Bosni. U Asizu smo sreli i naše novake fra Josipa Ivanovića i fra Milana Gelu, te naše kandidate za svečane zavjete fra Josipa Petonjića i fra Željka Klarića koji su tu zajedno s kandidatima ostalih franjevačkih provincija započeli pripravu za svečane zavjete.

fra Ivan Penava

Galerija


{gallery}/vijesti/framin_hod{/gallery}

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV