Blagoslovljen novi relikvijar sv. Antuna u Zagrebu

DSC_5123

7. lipnja 2011.
Posljednji, trinaesti utorak pred blagdan svetoga Antuna, u Svečevu zagrebačkom svetištu bilo je izuzetno svečano. Svetu misu je, u nazočnosti desetak svećenika i golemoga broja vjernika, predslavio fra Gianni Cappelletto, provincijal padovanske provincije sv. Antuna Padovanskoga. Sveta misa je započela svečanom ulaznom procesijom, unošenjem i blagoslovom novoga relikvijara sv. Antuna.

Radi se naime o replici poprsja lika sv Antuna „Doctor evangelicus“ koji u ruci drži knjigu svetoga Evanđelja a na kojoj je postavljen ukrašeni relikvijar s dijelom tijela sv. Antuna.

Valja spomenuti da je isti ovakav relikvijar već pohodio zagrebačko svetište u dva navrata (1995. i 2002. godine) te je tim prigodama privukao na desetke tisuća vjernika. Relikvijar sada ostaje u trajnom vlasništvu Svetišta i crkve sv. Antuna padovanskoga u Zagrebu. Tijekom skoroga blagdana, 13. lipnja i u velike dane relikvijar će biti izložen vjernicima, a u ostale dane će biti postavljen na mjestu u crkvi koje će za tu svrhu biti posebno pripremljeno.

Foto: Jure BadrovGalerija


{gallery}vijesti/relikvijar{/gallery}

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV