Održan seminar za voditelje formacije Franjevačke mladeži

IMG_6339

U organizaciji Zagrebačkog područnog bratstva Franjevačke mladeži u župi sv. Vida i sv. Jurja mučenika od 25. do 27 veljače 2011. u Mađarevo je održana IV. seminar za voditelje formacije Franjevačke mladeži.

U organizaciji Zagrebačkog područnog bratstva Franjevačke mladeži u župi sv. Vida i sv. Jurja mučenika od 25. do 27 veljače 2011. u Mađarevo je održana IV. seminar za voditelje formacije Franjevačke mladeži. Seminar je namijenjen članovima franjevačke mladeži koji su voditelji formacije u svojim mjesnim bratstvima. Geslo susreta je bio „U revnosti budite hitri, u duhu gorljivi, Gospodinu služite!” (Rim 12, 11). Predavanja o komunikaciji u bratstvu i radionice u grupama održale su framašice Mihaela Rajič, Petra Mamić i Marta Radoš.

Istovremeno je održana i V. škola za animatore u bratstvima franjevačke mladeži. Geslo susreta je bio „U nadi budite radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani! (Rim 12, 12). O načinima kako voditi jedan susret i kako animirati rad u grupama govorili su framaši Ivan Bambir i Jozo Milić.

Na oba susreta se okupilo 50-tak framaša iz 20 mjesnih bratstava Zagrebačkog područnog bratstva franjevačke mladeži. Među sudionicima je bio i framaš iz Beča, a kao gost se pridružio jedan framaš iz Šibenika.

Uz domaćina fra Igora Horvata OFMConv na susretu su sudjelovali i mjesni duhovni asistenti Frame fra Milan Krišto OFM i fra Ivan Penava OFMConv, a kod ispovijedanja se priključio i fra Ante Gašparić OFMConv.

 

fra Ivan Penava

 


Galerija

{gallery}vijesti/Madarevo{/gallery}

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV