Vjeroučenici iz Novoga Marofa drugi na olimpijadi

img_6382a

U Pastoralnom centru Varaždinske biskupije održano je međužupanijsko (biskupijsko) natjecanje iz  vjeronauka za osnovne škole, popularna «Vjeronaučna olimpijada». Uz deset ekipa iz Varaždinske biskupije, sudjelovala je i ekipa iz O.Š. Novi Marof u sastavu: Jakov Topolovec, Mateo Čamić, Veronika Brlek i Ivana Bukal, uz voditelja fra Igora Horvata.
Tema ovogodišnje Vjeronaučne olimpijade bila je Marija – Isusova i naša Majka. Sudjelovala su djeca od 5. do 8. razreda osnovnih škola koja su se zajedno sa svojim mentorima od listopada prošle godine marljivo pripremali učeći materiju o Majci Božjoj koju je napisao fra Petar Lubina.
U Varaždinskoj biskupiji sudjelovalo je 59 osnovnih škola i 21 srednjih škola. Ekipa i O.Š. Novi Marof na županijskom natjecanju osvojila je prvo mjesto, a na mađužupanijskom natjecanju drugo mjesto. Kao nagradu od strane biskupije očekuje ih izlet – hodočašće u Marijansko svetište u Aljmašu za najbolje ekipe.  Prvo mjesto u biskupiji na razini osnovnih škola osvojila je ekipa iz Koprivnice.
U tradiciji franjevaca konventualaca osobito se časti Bezgrešna Djevica Marija, još od bl. Ivana Dunsa Scota do sv. Makslimilijana Kolbea i danas osobito u Vojsci Bezgrešne, što je bila velika duhovna potpora ekipi iz Novog Marofa i okruženje u kojem su mogli izgrađivati svoje znanje o Djevici Mariji. Ovim putem čestitamo svima na marljivom učenju i mentorima na požrtvovnoj zauzetosti kako bi djeci približili tako lijepi lik Isusove i naše Majke Marije.
Poredak i bodove najuspješnijih osnovnih škola možete vidjeti na stranici Katehetskog ureda Varaždinske biskupije:
http://www.kuvb.org./a/uploads/doc/ljestvica_konacnog_poretka-vz_biskupija-os-imena.pdf
Slike su preuzeta sa stranice KUVB.

 

Priredio: fra Igor Horvat

 


Galerija

{gallery}vijesti/olimpijada{/gallery}

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV