Provincijal u Asizu

IMG_2545
Nakon završenog susreta novih provincijala u generalnoj kuriji u Rimu, fra Ljudevit Maračić, ministar provincijal, boravio je u Asizu od 15. do 17, siječnja o.g., gdje godinu novicijata provode naši novaci fra Milan i fra Josip.

U subotu, 15. siječnja, sudjelovao je na molitvi Prve večernje na grobu sv. Franje te je razgovarao s novacima, dok je u nedjelju razgovarao s fra Alfredom Avalloneom, magistrom novaka, i fra Giuseppeom Piemonteseom, custosom Svetoga Samostana. U prijepodnevnim satima koncelebrirao je na svečanoj svetoj misi u 10.30, a iza  toga posjetio Gornju baziliku, prostorije i kapelicu u kojima je boravio sv. Josip Kupertinski za svoga boravka u Asizu. U 16 sati zajedno s novacima posjetio je Città di Castello, gdje se nalazi samostan sestara klarisa urbanskih konstitucija, a koje su duhovno povezane s našom Provincijom. Nakon ugodnoga druženja, vratili su se u Asiz.

U ponedjeljak, 17. ožujka, nakon Jutarnje i svete mise u Donjoj bazilici, provincijal se pozdravio s novacima i pohodio baziliku sv. Klare, crkvu sv. Damjana, Porcijunkulu i Rivotorto. U večernjim satima vratio se u Zagreb.

fra Josip Ivanović

 


Galerija

{gallery}vijesti/Asiz/2{/gallery}

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV