Održane duhovne vježbe za ministrante

P1040063

U zagrebačkom samostanu Sveti Duh završile su duhovne vježbe na kojima je sudjelovalo 20 ministranata.

 

U sklopu provincijskog Centra za promociju zvanja održane su od 3. do 6. siječnja 2011. duhovne vježbe za ministrante u našem zagrebačkom samostanu Sveti Duh. Organizator je bio promicatelj za duhovna zvanja fra Ivan Penava. Na njima je sudjelovalo 20 ministranata iz Vinkovaca, Koprivnice, Podruta i zagrebačkih Mikulića.

 

Program je započeo u ponedjeljak 3. siječnja 2011. u popodnevnim satima. Na početku je fra Ante Gašparić održao pripravu za svetu ispovijed. Potom su se ministranti kroz igru malo upoznavali. Navečer je bila sveta misa i klanjanje za duhovna zvanja.

 

Drugi dan susreta je bilo gledanje filma o životu sv. Franje Asiškog. Na temelju tog filam su dečki pripremili kviz znanja, skeč, plakat i kompjutersku prezentaciju. Predvečer je o duhovnom pozivu govorio fra Ivan Poleto, a o molitvi fra Ivan Penava. Bogoslov fra Filip Pušić je organizirao večernje druženje uz razne društvene igre.

 

U srijedu ujutro je o sv. Maksimilijanu Kolbeu i čudotvornoj medaljici govorio fra Ante Gašparić. Popodne je došla u goste novinarska ekipa s Hrvatske Radiotelevizije predvođena novinarkom Josefinom Stipaničević. Oni su snimili reportažu o ovim duhovnim vježbama koja će biti emitirana u emisije „Mir i dobro“ u nedjelju 9.1.2011. Potom su se ministranti zajedno s fra Ivanom Penavom uputili na hodočašće zagrebačim crkvama i navečer se opet družili uz fra Željka Klarića i ministrantski kviz znanja.

 

Na blagdan Bogojavljanja su ministranti sudjelovali na župnoj misi s djecom, nakon koje su se još kratko zajedno družili, a nakon ručka su se uputili svojim kućama.

 

Svim našim fratrima koji su se pobrinuli za dolazak ministranata i njihovo sudjelovanje na ovim duhovnim vježbama od srca zahvaljujemo na suradnji.

 

Fra Ivan Penava

 


Galerija

{gallery}vijesti/Duhovne_vjezbe_ministranata{/gallery}

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV