Obećanja Frame Bezgrešnog Srca Marijina Novo Selo, Vinkovci

Frama-obecanja-2010-028

Dana 11. prosinca u crkvi Bezgrešnog Srca Marijina u Novom Selu, Vinkovcima, pod večernjom svetom misom, koju je predvodio fra Ivica Jagodić, četrnaest framaša mjesnog bratstva Bezgrešnog Srca Marijina iz Vinkovaca su obnovila obećanja, dok su u istoimeno bratstvo primljena četiri nova člana.

Svake godine braća i sestre Franjevačke mladeži polažu obećanja da će živjeti evanđelje po primjeru Sv. Franje u poslušnosti, čistoći i siromaštvu.

Ovome svečanom događaju prethodila je jednodnevna duhovna obnova koju su održali s. Ljubica Bosilj i fra Zlatko Vlahek na temu „Živjeti evanđelje u duhu sv. Franje-danas“. Nakon održane meditacije i predavanja, uslijedilo je pokorničko bogoslužje te klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.

Na svečanom polaganju obećanja prisustvovala su brojna bratstva Osječkog područja Frame sa njihovim duhovnim asistentima. Nakon svete mise uslijedila je predstava koju su izveli članovi bratstva Frame Bezgrešnog Srca Marijina iz Vinkovaca, pod naslovom „Lijepo je što postojiš“, a potom je uslijedilo bratsko druženje.

 


Galerija

{gallery}vijesti/Frama{/gallery}

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV