Nacionalni kapitul FSR-a i Frame

PC060003
Hrvatsko nacionalno bratstvo franjevačkog svjetovnog reda (FSR) održalo je X. redovni i IV. izborni nacionalni kapitul. Kapituli su održani u Kući susreta Tabor u Samoboru od 8. do 10. listopada 2010., a na njima je sudjelovao i fra Augustin Kordić, nacionalni duhovni asistent FSR u ime franjevaca konventualaca.

Tijekom dijela zajedničkog rada s Nacionalnom skupštinom Franjevačke mladeži (Frama) 9.10.2010. proslavljena je 10. godišnjica regionalnog preustroja FSR-a i 5. godišnjica regionalnog preustroja Frame. Sveto misu tim povodom predslavio je biskup varaždinski Josip Mrzljak.

Na IV. izbornom nacionalnom kapitulu izabrano je novo Nacionalno vijeće FSR-a. Za nacionalnog ministra FSR-a izabran je Stjepan Kelčić (Zagreb-Kaptol), a za doministra Petar Perković (Rijeka-Krnjevo). Za tajnicu Vijeća izabrana je Hilda Švarcmajer (Kaptol-Zagreb). Dužnost blagajnice obavljat će Marina Lovrić (Ksaver-Zagreb). Izabrani su i povjerenici za formaciju Danijela Rebac (Dubrava BZ BDM-Zagreb) i za Franjevačku mladež Ivana Šarčević (Belišće). U ime Nacionalnog vijeća FSR-a za međunarodnog vijećnika izabran je Dario Brigić (Kaptol-Zagreb), a za njegova zamjenika Marko Mihajić (Krnjevo-Rijeka).

U isto vrijeme i na istom mjestu i Hrvatsko nacionalno bratstvo franjevačke mladeži održalo je svoju XIII. nacionalnu i VI. izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo Nacionalno vijeće Frame. Na skupštini je sudjelovalo 20 Framaša iz cijele Hrvatske podjeljene u pet područja, te nacionalni i područni duhovni asistenti među kojima je bio i fra Ivan Penava, nacionalni duhovni asistent Frame u ime franjevaca konventualaca. Nacionalno vijeće i područni predsjednici Frame su iznijeli svoja dvogodišnja izvješća, raspravljalo se o desetak vrlo aktualnih tema i donešene su smjernice za budući rad novog vijeća.

Za predsjednika novog nacionalnog vijeća je izabran Ivan Bambir (Zagreb – Siget), a za potpredsjednicu Mateja Đumić iz Vukovara. Tajnica Vijeća je Nina Lukež (Rijeka – Žabica), voditeljica formacije je Marta Radoš (Rijeka – Trsat), a blagajnik Damir Molnar (Rijeka – Krnjevo).

 

fra Ivan Penava

 


Galerija slika

PC060001PC060006PC060008PC060009PC060010PC060012PC070030PC070034PC060020PC060022 

 

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV