Katolički tjednik o Vojsci Bezgrešne

Osap

Žarko Vladislav Ošap – Bezgrešna je jedina kadra učiniti me Isusovim svećenikom

 

Svećenik banjolučke biskupije, don. Žarko Vladislav Ošap u intervjuu za Katolički tjednik iznosi veoma bogato i poticajno svjedočanstvo svoga djelovanja kao nacionalnoga duhovnog asistenta Vojske Bezgrešne za Bosnu i Hercegovinu. Tjednik ističe kako je don Žarko među kolegama svećenicima prepoznat kao «veliki marijofil i neumorni štovatelj i promicatelj pobožnosti prema Blaženoj Djevici Mariji».

O svome susretu s ovom crkvenom i marijansko-franjevačkom Udrugom, don Žarko govori: «Uspostavom Centra Udruge krenuo sam s upoznavanjem vjerničke javnosti s djelovanjem i duhovnošću VB. Župnim uredima poslao sam prospekte i prve letke, a u ovom sam cijenjenom listu, u devet nastavaka, ukratko opisao povijest, djelovanje i ciljeve Udruge. Kasnije je uslijedilo propovijedanje u nekim od župa i organizirano uvođenje članova. Preko Centra u Novom Marofu otkrio sam da upisanih članova iz BiH ima oko četiri tisuće od tridesetak tisuća ukupno upisa­nih (u Hrvatskoj). Na adresu Centra uskoro su svakodnevno počele pristizati popunjene upisnice od vjernika iz različitih župa BiH. Trenutno je upisanih više od tisuću, a podijeljenih upisnica ima oko četiri tisuće. U samom Centru smo redovito organizirali klanjanje pred Presvetim i svake prve sub­ote u mjesecu smo slavili svetu misu na nakanu članova Udruge. To i danas činimo. Raduje me da vjernici, koji su već godinama članovi VB (učlanjeni preko Centra u Novom Ma­rofu), obraćaju ovome Centru i traže promidžbeni materijali kako bi mogli poticati i uključivati nove članove. Tako je to bilo dok sam bio župnik u Drvaru. Mojim premještajem i novim zaduženjima i dalje sam ostao voditelj Centra koji je ostao na istoj adresi: Omladinska 9, 80.260 Drvar.»

 

(Cijeli intervju možete pročitati u: Katolički tjednik, br. 37, str 8-9,17) ili na http://www.ktabkbih.net/info.asp?id=25359

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV