U Molvama proslavljen blagdan svete Filomene

100_5741

U povodu blagdana svete Filomene (10. kolovoza) u Molvama u nedjelju 8. kolovoza u crkvi Marijina Uznesenja okupio se veliki broj vjernika i hodoćasnika šire Podravine i cijele Hrvatske. Najbrojniji su bili hodoćasnici i štovatelji te male svetice iz zagrebačke župe Svetog Križa u Sigetu.

Euharistijsko slavlje predslovio je Bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak s generalnim asistentom franjevaca konventualaca u Rimu domaćim sinom fra Miljenkom Hontićem i virovskim dekanom vlč Josipom Brglesom. Riječi dobrodošlice i zahvale za prvi dolazak u Molve izrekao je domaći župnik fra Tomislav Glavnik.

U svojoj homiliji biskup se vjerničkom puku obratio ovim riječima: 

„Čovjek koji vjeruje živi. Vjera je način života, način razmišljanja. Nošeni vjerom krećemo za Boga. Od Abrahama preko prvih kršćana  pa do današnjih dana svjetli su primjeri darivanja za druge pa i po cijenu vlastita života. Tako i mnogi mučenici i sveci među kojima je i ova mala svetica sv. Filomena putokaz su svima nama jer je svatko od nas pozvan na svetost. Tako smo i mi pozvani da postanemo kvasac da damo ispravan primjer mladima. Budimo nositelji života,svjedočanstvo za Boga.“

Nakon svete mise hodočasnici su imali prigodu ispred svetičina kipa pomoliti se tražeći utjehu i zagovor.

I ove nedjelje, 15. kolovoza molvarci će ugostiti još jednog biskupa, ovog puta varaždinskog Josipa Mrzljaka koji će doći za blagdan Velike Gospe u najveće podravsko svetište i proštenište predslaviti euharistijsko slavlje (11 sati). Prigodnom trodnevnicom vjernici će se pripremati za ovaj blagdan. U četvrtak i petak sveta misa je u crkvi Marijina Uznesenja u 19 sati, a u subotu je sveta misa kod kapelice Majke Božje Molvarske u 20 sati sa procesijom sa svijećama. Na sam blagdan Velike Gospe svete mise su u 7 sati u župnoj crkvi, u 9 sati kod kapelice Majke Božje nakon koje slijedi procesija i prijenos kipa Majke Božje u župnu crkvu, gdje će se slaviti sveta misa u 11 sati i navečer u 19 sati.

Napisao: D. Kokša

 


 

Galerija

100_5720100_5727_thumb100_5735100_5740_thumb

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV