Predstavnici Reda – Hodočasnici u Santiago

Santiago
S web-stranica našeg Reda prenosimo udarnu vijest, koju je Generalno tajništvo objavilo 7. srpnja ove godine:

Naslov: Generalni definitorij na hodočašću Santiago de Compostela

Tekst: U povorci, jedan za drugim, ponekad i skupno, najčešće u grupicama, hodajući s ciljem, prikrivajući dobro i suzdržavajući trenutke teškoće i umora, članovi Generalnog definitorija krenuli su pješice na hodočašće  iz Sarrije (Galicija, Španjolska) u svetište Santiago de Compostela.

Od ponedjeljka, 28. lipnja, do subote, 3. srpnja, Generalni ministar i osam članova Definitorija prošli su oko 115 km pješice. Dnevno su prolazili dvadesetak kilometara, uz potreban odmor, svečano slavljenje svete mise s hodočasnicima, večeru prema «hodočasničkoj karti» (ako vam se pruži prilika, iskušajte i vi  «topli specijalitet Galieco»), uz večernji razgovor ili partiju karata i potom počinak. Nastavak u svježu zoru, prikrivajući na nabolji način granice, više ili manje očigledne, mladost koja je prohujala.

Najavljena svrha hodočašća, uz iskaz osobne pobožnosti i prikladnog razdoblja za razmišljanje, bila je molitva za braću Reda i provođenje tjedna u bratstvu, kao hodočasnici s hodočasnicima. Na kraju izmorena lica otkrivala su radost nad onime što je za sve bilo jedinstveno, duboko i zahtjevno iskustvo.

Protekle godine Definitorij je išao tragovima sv. Pavla po Turskoj; ove godine po Španjolskoj, tragom apostola Jakova Starijeg. Osobita zahvala ide Španjolskoj provinciji, na poseban način fra Miguelu Angelu Marcos, koji je pratio i vodio braću na uistinu bratski i učinkovit način. (Generalno tajništvo Reda)

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV