Vinkovci, Srce Marijino

Vinkovci

Dana 12. lipnja 2010. godine u Vinkovcima je proslavljen blagdan Bezgrešnoga Srca Marijina, koje nosi tajnu Božjega života. Upravo je ona okupila svoje župljane i hodočasnike u vinkovačkom svetištu. Vjernici su se u trodnevnici molitvom krunice, pjevanjem litanija te animiranom liturgijom pripremali za njezin blagdan.

Na sam blagdan Bezgrješnoga Srca Marijina slavljene su svete mise u 7, 9, 11 i 19 sati, koje su bile dobro posjećene vjernicima koji su došli okrijepiti svoje srce na Srcu Marijinu. Svečanu svetu misu u 11 sati predslavio je vlč. Ivan Blaževac, kapelan Župe sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima, a pjevanjem je slavlje uzveličao župni zbor.

Župljani nisu zaboravili svoje korijene te su rado izvukli iz ormara svoje nošnje i u njima proslavili Boga koji nam je pokazao svoju ljubav darujući nam Sina, ali i Majku.

Kako je Marija početak novoga života – na njezin blagdan – krštenjem je započeo svoj milosni život najmlađi član župne zajednice. Marija je i uzor obiteljskoga života te su dvoje mladih sakramentom ženidbe stavili svoje pouzdanje u Božju ruke preko Marijina zagovora.

 

s. Ljubica Bosilj

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV