Održan Marija fest – Molve 2016.

U marijanskom svetištu, u Molvama 16. listopada 2016. godine održan je Marija fest. Marija fest, festival radosti u vjeri i zajedništva s Bezgrešnom koja nas je poziva k sebi. Pod geslom ´Milosrđe u misiji radosti´, u ovoj Godini milosrđa i povodom otvorenja 100. obljetnice ustanovljenja Vojske Bezgrešne, ovogodišnji Marija fest imao je dva programska sadržaja: međubiskupijski susret mladih Varaždinske i Bjelovarsko-križevačke biskupije te prvi područni susret štovatelja Bezgrešne sjeverno – zapadnog dijela Hrvatske.

Susret mladih započeo je u 10.30 sati svečanim ulaskom u crkvu sa zastavom Nacionalnog centra Vojske Bezgrešne koju je blagoslovio o. Miljenko Hontić, generalni asistent Reda franjevaca konventualaca. U 11 sati duhovni nagovor za mlade održao o. Stjepan Brčina, magistar postulanata.

Od 11.30 sati na programu su bile kreativne radionice za mlade čiji su rezultati bili predstavljeni nakon ručka. U 15 sati je održan je susret s ´gostom iznenađenja´. Bio je to skladatelj i tekstopisac Davor Terzić koji je tijekom godina održavanja Marija festa redovito sudjelovao u susretima. On je mladima iznio svjedočanstvo vlastitoga života u hodu s Marijom i Isusom Kristom.

Drugi dio programa održavao se za članove Vojske Bezgrešne. Program je započeo u 14 sati euharistijskim klanjanjem koje je vodio područni asistent o. Vitomir Glavaš, gvardijan i župnik u Novom Marofu. Otac Vitomir organizirao je dva autobusa hodočasnika koji su s područja župe i okolice došli u Molve. Njima se pridružio i o. Nikola Šantek, tajnik provincije, koji je došao s autobusom članova Vojske Bezgrešne iz Zagreba. Nakon euharistijskog klanjanja duhovni nagovor održao je nacionalni asistent Vojske Bezgrešne o. Zdravko Tuba, na temu ‘Milosrđe u misiji radosti’. U programu nakon tog dijela bila je prilika za sakrament pomirenja a zatim je u 16.30 pobožnost svete krunice.

Svečano euharistijsko slavlje u 17 sati predvodio je varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak. Uz već spomenute svećenike bili su prisutni: o. Josip Blažević, provincijalni ministar, o. Filip Musa, gvvardijan i župnik u Molvama, o. Đuro Hontić, gvardijan i župnik u Puli, o. Josip Petonjić, magistar sjemeništaraca, vlč Tihomir Kosec, i vlč. Zoran Grgić, povjerenici ureda za mlade u biskupijama Varaždinskog i Bjeloarsko – križevačkoj, vlč. Nikola, tajnik biskupa te naši bogoslovi  i sjemeništarac. Na kraju misnog slavlja otac biskup blagoslovio je Čudotvorne medaljice koje su potom podijeljene sudionicima susreta. Posvetnom molitvom iskazano je predanje života Bezgrešnoj i otvorena 100. obljetnice ustanovljenja Vojske Bezgrešne.

Organizatori ovoga susreta su bili: Nacionalni centar Vojske Bezgrešne, Ured za pastoral mladih Varaždinske biskupije i Ured za pastoral mladih Bjelovarsko-križevačke biskupije, a pokrovitelji Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca, Varaždinska biskupija, Bjelovarsko-križevačka biskupija, župa Uznesenja BDM Molve i Općina Molve.

© Hrvatska Provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca | Dizajn: NiV